Valpekurs

Med fokus på en trygg og velfungerende valp.

   Se intro

Med mål om en hund som FUNGERER godt i samfunnet vi lever i -
skaff deg KUNNSKAP i dag.

Først og fremst, gratulerer med ny valp! Å være en nybakt valpeeier er både spennende, givende, herlig og krevende på en og samme tid. Valpen har hele verden foran seg, og som hundeeier er det vår oppgave å veilede valpen på en god måte, slik at valpen forhåpentligvis vokser opp til å bli en trygg og selvsikker hund som fungerer godt i samfunnet vi lever i.

På valpekurset er vi opptatt av et godt grunnlag, og å bygge en god relasjon mellom deg og din valp. Samarbeidet mellom hund og eier står derfor sentralt i kurset. Vi legger også vekt på at du som hundeeier skal få et godt hundehold, og at du skal lære mer om trening av hund.

Vær obs på at et onlinekurs ikke dekker viktige elementer som normalt sett dekkes av et valpekurs hvor man er fysisk til stede, slik som miljøtrening og sosialisering. Ved online valpekurs er det viktig at du selv finner tid til å gjennomføre slik type trening i egen regi. Du får selvfølgelig tips og råd om hvordan du skal gjøre dette i løpet av kurset.

Forkunnskaper: Ingen
Type kurs: Selvstudie med quiz
Interaksjon: I kurset har du anledning til å stille instruktøren spørsmål om det er noe du lurer på.
Tilgang: 1 år


Hva sier våre kursdeltakere?

"Jeg har tatt to kurs hos Online hundetrening nå, og må si at dette ga mersmak. Kursene er godt forklart, enkel å forstå, og elsker at man kan gå tilbake i modulene om man skulle ha behov for det. Mange gode tips og råd, og supert med forklarende videoer. Har anbefalt disse til flere :-) "

- Monica Larssen, Gratis hundeeierkurs og valpekurs

"En veldig fin innføring i hverdagslydighet. Likte å gå gjennom kurset før vi får hund, så kan vi møte hunden på best mulig måte. Kurset har vært et fint "oppslagsverk" når valpen kom i hus. Å ha gått gjennom kurset først synes jeg var nyttig, og jeg følte meg forberedt på det vi nå skulle lære sammen. Og så har jeg stadig vekk gått inn på delmomenter etterhvert som vi øver, både for å avansere og få løst opp der vi har støtt på litt motgang. Vi har i tillegg gått vanlig valpekurs med oppmøte og instruktør. Kombinasjonen vil jeg anbefale til flere, fordi man har en veileder også hjemme med nettbasert kurs. Siden ikke alt er ferdig innlært, hos både meg og Sako, er det en utrolig stor fordel å ha tilgang på kurset over så lang tid."

- Kristin Ringerike, Valpekurs

 

Din instruktør


Hanne Trøan
Hanne Trøan

Hanne Trøan er grunnleggeren av Doglife-konseptet. I en alder av 23 år startet hun opp Doglife med en målsetning om å skape et felles knytepunkt for alle hundeeiere som skulle bære preg av kvalitet over kvantitet. I oppstarten bestod Doglife hovedsaklig av tilbud om hundepass. Etterhvert utbedret bedriften med egen kursvirksomhet, og ble etterhvert en av Midt-Norges største hundeskoler. Hanne har over de siste år jobbet med over flere hundretalls forskjellige hunder gjennom Doglife - alt fra vanlige familiehunder, til bruks og tjenestehunder.

Hanne konkurrerer trener og konkurrerer aktivt innen LP lydighet, IPG, og rallylydighet. Hun har ført opp hund til elite rallylydighet, lydighet klasse 3, og klasse 2 i rik-programmet. Hun konkurrerer også i øverste klasse IGP, og har deltatt på 2 Norgesmesterskap for belgiske fårehunder. I tillegg til 20 års erfaring med egne hunder har Hanne flere utdanninger innen hund, deriblant 1-årige instruktørutdanninger, godkjent rallyinstruktør via Norsk Rallylydighetsklubb, og trinn 1 instruktør. I tillegg har hun en 1-årig utdanning innenfor avansert spesialsøk fra Hundcampus i Sverige. Hun deltar ellers jevnlig på kurs og seminarer for vidre utdannelse, både som instruktør og som hundefører.


Kursinnhold


  Introduksjon
Tilgjengelig i dager
dager etter du har meldt deg på
  Velkommen valp - en introduksjon
Tilgjengelig i dager
dager etter du har meldt deg på
  Vårt viktigste verktøy
Tilgjengelig i dager
dager etter du har meldt deg på

Vanlige stilte spørsmål


Hva er Online hundetrening, og hvordan fungerer onlinekurs?
Online hundetrening er et nettsted som tilbyr fjernundervisning innenfor hund og trening av hund. Her kan du enkelt finne frem til temaer som interesserer deg, og gå på kurs når det passer din timeplan. Det spiller heller ingen rolle hvor du befinner deg; om du er på jobben, på hytta eller hjemme - dine nettkurs er med deg overalt der du har tilgang til internett. Kursene fungerer like fint på telefon og nettbrett som på pc. Kursene er delt opp i både teoretisk undervisning, praktisk demonstrasjon av hvordan du utfører treningen og tester/quiz/oppgaver underveis. Online hundetrening er basert på ren fjernundervisning. Det er med andre ord ikke et fysisk sted man reiser til for å gå på kurs. Det er derfor viktig at du har tilgang på pc, telefon eller nettbrett slik at du faktisk har anledning til å fullføre kurset.
Kan jeg delta på kurset via telefon eller nettbrett?
Ja, du kan delta på alle våre online hundekurs både via telefon og nettbrett. Vi anbefaler imidlertid at du benytter deg av wi-fi når du tar kurset, eller at du har bra med datakapasitet på ditt telefonabonnement.
Trenger jeg en konto for å delta på kurs?
Ja. Selv om noen av våre kurs er gratiskurs, så må du fortsatt ha en konto og være logget inn på din konto for å kunne delta på kurset. Det er selvfølgelig helt gratis å ha en konto her hos Online hundetrening.
Hvordan får jeg tilgang til kursene jeg har meldt meg på?
Det er enkelt å finne kursene du har meldt deg på. Når du har logget deg inn på din konto trykker du på "Mine kurs" i menyen. Her ligger en komplett oversikt over alle dine kurs. Her ser du også hvor langt du har kommet i kurset.
På noen av kursene står det at kurset består av "selv-studie", mens på andre kurs står det at kurset er et interaktivt kurs. Hva er forskjellen?
Kurs som oppgis å være "selv-studie", er kurs hvor du på egen hånd studerer materiellet i kurset når det måtte passe deg, i ditt eget tempo. På et slikt kurs vil du ikke få tilbakemeldinger fra instruktør ut over spørsmål som stilles i kommentarfeltet. Oppsummert: 1) Påmelding - kurset er åpent for påmelding til en hver tid. Det er ingen påmeldingsfrist på kurset. 2) Deltakerbegrensning - det er (som regel) ingen deltakerbegrensning på kurset. Alle kan ta kurset når som helst. 3) Interaksjon - begrenset. Det er ingen personlig interaksjon med instruktøren, men kursdeltakere kan legge igjen kommentarer som besvares sporadisk. Interaktive kurs er kurs som legges opp etter et gitt tidsskjema. Disse kursene har begrenset med kursplasser da instruktøren jobber aktivt med kursdeltakerne underveis. Den største forskjellen er at på et slikt kurs vil man som kursdeltaker ha en aktiv dialog med instruktøren hele veien gjennom kurset, og få tilbakemeldinger på innleveringer man gjør. Oppsummering: 1) Påmelding - kurset har en spesifisert oppstartsdato, og kursdeltakere må melde seg på kurset før fristen har gått ut. 2) Antall deltakere - Fordi det på slike kurs tilbys personlig interraksjon med instruktøren er det begrenset med plasser. 3) Interaksjon - Insturktøren er aktivt involvert i kurset, besvarer spørsmål og kommer med tilbakemeldinger. 4) Andre ting - På noen kurs kan instruktøren avholde en live chat/samtale med kursdeltakerne for å besvare spørsmål og gi tilbakemeldinger i real tid. Instruktøren kan også dele ut hjemmelekser, og be om video for å se på kursdeltakerens progresjon. Kursdeltakeren får da individuell tilbakemelding på sin video fra instruktøren. OBS! Ikke alle interaktive kurs inneholder sistnevnte punkt.
Stilles det noen krav til forkunnskaper for å delta på kursene?
Det kommer helt an på kurset. De fleste kursene vi har her i online hundetrening har ingen krav til forkunnskaper, men inneholder kanskje anbefalinger om hva du bør ha i forkant. I kursbeskrivelsen vil du også finne informasjon i henhold til hvilket nivå kurset er på. Vi ønsker ikke at våre kursdeltakere skal føle seg overveldet av kursmateriellet fordi det blir for vanskelig, men vi ønsker heller ikke at man skal kjede seg fordi kurset blir for lett. Er du usikker på hva du skal velge så spør oss gjerne om råd, så kan vi hjelpe deg å finne et kurs som passer for deg.
Hvor lenge har jeg tilgang til kurset og kursmateriellet?
Det varierer fra kurs til kurs, og opplysninger om dette finner du i kursbeskrivelsen på hvert enkelt kurs. For kurs som innebærer "selv-studie" får du tilgang til kurset så fort du har meldt deg på kurset, og nedtellingen starter allerede da. Vi har imidlertid satt opp god tid slik at du skal ha svært gode marginer for å gjennomføre kurset. Interaktive kurs har et oppgitt starttidspunkt og et oppgitt slutt-tidspunkt. Dette er likt for alle som deltar på kurset. Kurset er lagt opp til undervisning i et kontrollert tempo, hvilket gjør at du kanskje ikke får tilgang til alle moduler og leksjoner umiddelbart. Når kurset avsluttes forsvinner også tilgangen du har til kurset.
Hvordan fullfører jeg kurset? Må jeg ta en test?
Det varierer fra kurs til kurs, men i de fleste kursene avsluttes kurset med en liten test. På noen kurs kreves det at du har bestått en viss prosent av testene for å få kursbevis. Vi ønsker nemlig å sikre at du både lærer og får med deg mest mulig når du går på kurs hos oss. Klarte du ikke testen? Fortvil ikke, du får flere forsøk på å klare testene vi har satt opp underveis. På enkelte kurs kan du bli forespurt å skrive noen ord om hva du har lært, og hvordan du har opplevd kurset. Hvis du deltar i et interaktivt kurs kan du bli bedt om å levere inn video for å dokumentere progresjon i treningen. Instruktøren kan også legge opp til innleveringsoppgaver for å sikre at du lært det du skal i henhold til kursets målsetning.
Kan jeg få refundert pengene eller ta kurset på nytt hvis jeg ikke består testen?
Nei. Refusjon av penger gis ikke til kursdeltakere som ikke har bestått kurset, men instruktøren kan la deg ta testen på nytt hvis kurset inneholder en avsluttende test. Hvilke sluttkrav vi har satt finner du i kursbeskrivelsen for hvert enkelt kurs.
Beholder jeg tilgangen til kursmateriellet etter jeg har bestått et kurs?
Du beholder tilgangen til kurset frem til utløpsdatoen har passert, uavhengig av om du allerede har bestått kurset.

Kom i gang nå.