Regelverkskurs i rallylydighet

I dette kurset får du vite alt du trenger om regelverket i rallylydighet, i tillegg til at du får treningstips for hver øvelse.

   Se intro   Ta kurset

Dette er et kurs i det nye regelverket i rallylydighet. Kurset er for deg som er interessert i å se hvordan alle øvelsene i rally ser ut, og for deg som ønsker å bli skikkelig god på regelverket. Regelverket i rallylydighet er omfattende, og for mange er det utfordrende å skjønne fullt ut. Det er helt essensielt i rallylydighet å vite hva som gir trekk og hva som er godkjent. I dette kurset får du vite alt du trenger for å ha full kontroll når du skal inn i ringen! Hele kurset er delt inn i oversiktlige moduler og leksjoner slik at du kan benytte kurset som et oppslagsverk. Du får også treningstips knyttet opp mot hver enkelt øvelse. Kurset passer både til deg som er helt fersk i rallylydighet, og til deg som satser mot NM!

La rallynerdinga begynne!

Forkunnskaper: Ingen
Type kurs: Selvstudie med bestått quiz
Interaksjon: Du har mulighet til å stille instruktøren spørsmål i kurset.
Tilgang på kurset: Frem til 31.12.2027

Ønsker klubben eller hundeskolen din å bruke regelverkskurset som kursmateriell på kurs? SE HER! Ønsker klubben eller hundeskolen din å bruke regelverkskurset som kursmateriell på kurs? Da passer dette alternativet godt. Mange hundeskoler, hundeklubber og til og med hundelinja på en videregående skole benyttet seg av vårt tidligere regelverkskurs! Kurset har vært brukt på medlemskvelder, treningsgrupper og kurs. Hundeklubben/hundeskolen får én bruker, og det er hundeklubben/hundeskolen som skal administrere denne brukeren. I tillegg til at din hundeskole eller hundeklubb kan bruke kurset til undervisning i klubben, så får alle medlemmer i klubben også 10 % avslag på kurset dersom de ønsker å ha tilgang til sitt eget kurs.


Din instruktør


Solveig Zetterstrøm
Solveig Zetterstrøm

Solveig fikk mast seg til sin første hund, en Schapendoes, som 15 åring i 2004. Allerede i 2005 begynte hun å konkurrere i rallylydighet, og året etter i lydighet. Hun var på den tiden, og er fortsatt svært engasjert i rallylydighet. Solveig utdannet seg som dommer (2007), og etterhvert som instruktør i sporten (2014). Da hun flyttet til Trondheim for å studere (2009) bidro Solveig til å starte opp et rallymiljø som nå har blitt stort. Hun har også sittet i diverse styrer og komiteer opp gjennom, og trives godt når hun kan engasjere seg i en så fantastisk sport som dette! Nå har Solveig to hunder, en Border Collie og en Silky Terrier. Den ene er pensjonert, og den andre konkurrerer i klasse 3. Sporten har vokst i rekordfart, og med dette har også behovet for flere dommere meldt seg. Solveig har vært kursholder på de to siste dommerutdanningene, og synes det har vært lærerikt, inspirerende og gøy.

Når det gjelder Solveigs engasjement i regelverket har hun bidratt i de tre siste revideringene av dette (2014, 2018 og 2023). Hun brenner for at sporten skal opprettholde ”samspill-glede-holdninger” som er rallyens slagord, og har dette slagordet i tankene både i egen hundetrening og når hun underviser.

Det å undervise i sporten er noe hun liker svært godt. Solveig har reist rundt i store deler av Norge og undervist alt fra nybegynnere til ekvipasjer som satser på internasjonalt nivå. Det å nå kunne nå enda flere deltakere via online hundetrening synes hun er utrolig kult!

Egne hunder:

Solveig har ført opp to hunder (Border Collie og Silky Terrier) til klasse 3 i rallylydighet og 3 hunder (Schapendoes, Border Collie og Silky Terrier) til elite i rallylydighet. To av hundene har også oppnådd Championat (2011 og 2016), og en har kommet til finalen i NM i rallylydighet (2018 og 2019).

Opp gjennom har hun også trent litt lydighet, agility, spor og rundering.


KursinnholdVanlige stilte spørsmål


Hva er Online hundetrening, og hvordan fungerer onlinekurs?
Online hundetrening er et nettsted som tilbyr fjernundervisning innenfor hund og trening av hund. Her kan du enkelt finne frem til temaer som interesserer deg, og gå på kurs når det passer din timeplan. Det spiller heller ingen rolle hvor du befinner deg; om du er på jobben, på hytta eller hjemme - dine nettkurs er med deg overalt der du har tilgang til internett. Kursene fungerer like fint på telefon og nettbrett som på pc. Kursene er delt opp i både teoretisk undervisning, praktisk demonstrasjon av hvordan du utfører treningen og tester/quiz/oppgaver underveis. Online hundetrening er basert på ren fjernundervisning. Det er med andre ord ikke et fysisk sted man reiser til for å gå på kurs. Det er derfor viktig at du har tilgang på pc, telefon eller nettbrett slik at du faktisk har anledning til å fullføre kurset.
Hvordan får jeg tilgang til kursene jeg har meldt meg på?
Det er enkelt å finne kursene du har meldt deg på. Når du har logget deg inn på din konto trykker du på "Mine kurs" i menyen. Her ligger en komplett oversikt over alle dine kurs. Her ser du også hvor langt du har kommet i kurset.
Hvor lenge har jeg tilgang til kurset og kursmateriellet?
Det varierer fra kurs til kurs, og opplysninger om dette finner du i kursbeskrivelsen på hvert enkelt kurs. For kurs som innebærer "selv-studie" får du tilgang til kurset så fort du har meldt deg på kurset, og nedtellingen starter allerede da. Vi har imidlertid satt opp god tid slik at du skal ha svært gode marginer for å gjennomføre kurset. Interaktive kurs har et oppgitt starttidspunkt og et oppgitt slutt-tidspunkt. Dette er likt for alle som deltar på kurset. Kurset er lagt opp til undervisning i et kontrollert tempo, hvilket gjør at du kanskje ikke får tilgang til alle moduler og leksjoner umiddelbart. Når kurset avsluttes forsvinner også tilgangen du har til kurset.

Kom i gang nå.