Innføring i rallylydighet

med fokus på glede, samspill og gode holdninger

   Se intro

Har DU lyst til å aktivisere hunden din på en gøyal og relasjonsbyggende måte? Da bør du sjekke ut hundesporten rallylydighet.

Rallylydighet er en aktivitet som forener lydighet, agility og freestyle i en eneste superkul hundesport. I denne sporten ligger hovedfokuset på glede, samspill og gode holdninger. Sporten passer godt for alle hunder uansett rase, blanding eller nivå.

Dette kurset i rallylydighet tar for seg grunnleggende teori og øvelser. Her vil du lære deg øvelsene og skiltene i klasse 1, hvordan man går en rallybane og hvordan du bygger en rallybane. Du vil også få mange gode treningstips underveis, samt informasjon om hva man bør tenke på. Dette kurset i rallylydighet passer for alle som har et mål om å konkurrere i rally eller som bare ønsker å aktivisere hunden sin på en gøy og givende måte.

Forkunnskaper: Ingen (det er en fordel om hunden din kan sitt, ligg, bli og lineføring)
Type kurs: Selvstudie med bestått quiz
Interaksjon: Du har mulighet til å stille instruktøren spørsmål i kurset.
Tilgang: 1 år

OBS! Dette kurset er ikke lenger i salg. Vi kommer snart med nytt kurs!


Din instruktør


Solveig Zetterstrøm
Solveig Zetterstrøm

Solveig fikk mast seg til sin første hund, en Schapendoes, som 15 åring i 2004. Allerede i 2005 begynte hun å konkurrere i rallylydighet, og året etter i lydighet. Hun var på den tiden, og er fortsatt svært engasjert i rallylydighet. Solveig utdannet seg som dommer (2007), og etterhvert som instruktør i sporten (2014). Da hun flyttet til Trondheim for å studere (2009) bidro Solveig til å starte opp et rallymiljø som nå har blitt stort. Hun har også sittet i diverse styrer og komiteer opp gjennom, og trives godt når hun kan engasjere seg i en så fantastisk sport som dette! Nå har Solveig to hunder, en Border Collie og en Silky Terrier. Den ene er pensjonert, og den andre konkurrerer i klasse 3. Sporten har vokst i rekordfart, og med dette har også behovet for flere dommere meldt seg. Solveig har vært kursholder på de to siste dommerutdanningene, og synes det har vært lærerikt, inspirerende og gøy.

Når det gjelder Solveigs engasjement i regelverket har hun bidratt i de tre siste revideringene av dette (2014, 2018 og 2023). Hun brenner for at sporten skal opprettholde ”samspill-glede-holdninger” som er rallyens slagord, og har dette slagordet i tankene både i egen hundetrening og når hun underviser.

Det å undervise i sporten er noe hun liker svært godt. Solveig har reist rundt i store deler av Norge og undervist alt fra nybegynnere til ekvipasjer som satser på internasjonalt nivå. Det å nå kunne nå enda flere deltakere via online hundetrening synes hun er utrolig kult!

Egne hunder:

Solveig har ført opp to hunder (Border Collie og Silky Terrier) til klasse 3 i rallylydighet og 3 hunder (Schapendoes, Border Collie og Silky Terrier) til elite i rallylydighet. To av hundene har også oppnådd Championat (2011 og 2016), og en har kommet til finalen i NM i rallylydighet (2018 og 2019).

Opp gjennom har hun også trent litt lydighet, agility, spor og rundering.


Vanlige stilte spørsmål


Hva er Online hundetrening, og hvordan fungerer onlinekurs?
Online hundetrening er et nettsted som tilbyr fjernundervisning innenfor hund og trening av hund. Her kan du enkelt finne frem til temaer som interesserer deg, og gå på kurs når det passer din timeplan. Det spiller heller ingen rolle hvor du befinner deg; om du er på jobben, på hytta eller hjemme - dine nettkurs er med deg overalt der du har tilgang til internett. Kursene fungerer like fint på telefon og nettbrett som på pc. Kursene er delt opp i både teoretisk undervisning, praktisk demonstrasjon av hvordan du utfører treningen og tester/quiz/oppgaver underveis. Online hundetrening er basert på ren fjernundervisning. Det er med andre ord ikke et fysisk sted man reiser til for å gå på kurs. Det er derfor viktig at du har tilgang på pc, telefon eller nettbrett slik at du faktisk har anledning til å fullføre kurset.
Kan jeg delta på kurset via telefon eller nettbrett?
Ja, du kan delta på alle våre online hundekurs både via telefon og nettbrett. Vi anbefaler imidlertid at du benytter deg av wi-fi når du tar kurset, eller at du har bra med datakapasitet på ditt telefonabonnement.
Trenger jeg en brukerkonto for å delta på kurs?
Ja. Selv om noen av våre kurs er gratiskurs, så må du fortsatt ha en konto og være logget inn på din konto for å kunne delta på kurset. Det er selvfølgelig helt gratis å ha en konto her hos Online hundetrening.
Hvordan får jeg tilgang til kursene jeg har meldt meg på?
Det er enkelt å finne kursene du har meldt deg på. Når du har logget deg inn på din konto trykker du på "Mine kurs" i menyen. Her ligger en komplett oversikt over alle dine kurs. Her ser du også hvor langt du har kommet i kurset.
På noen av kursene står det at kurset består av "selv-studie", mens på andre kurs står det at kurset er et interaktivt kurs. Hva er forskjellen?
Kurs som oppgis å være "selv-studie", er kurs hvor du på egen hånd studerer materiellet i kurset når det måtte passe deg, i ditt eget tempo. På et slikt kurs vil du ikke få tilbakemeldinger fra instruktør ut over spørsmål som stilles i kursets kommentarfelt. Oppsummert: 1) Påmelding - kurset er åpent for påmelding til en hver tid. Det er ingen påmeldingsfrist på kurset. 2) Deltakerbegrensning - det er (som regel) ingen deltakerbegrensning på kurset. Alle kan ta kurset når som helst. 3) Interaksjon - Det er ingen innsending av kursmateriell, men kursdeltakere kan legge igjen stille spørsmål til instruktøren i kursets kommentarfelt som besvares sporadisk. Interaktive kurs er kurs som legges opp etter et gitt tidsskjema. Disse kursene har begrenset med kursplasser da instruktøren jobber aktivt med kursdeltakerne underveis. Den største forskjellen er at på et slikt kurs vil man som kursdeltaker ha en aktiv dialog med instruktøren hele veien gjennom kurset, og få tilbakemeldinger på innleveringer man gjør. Oppsummering: 1) Påmelding - kurset har en spesifisert oppstartsdato, og kursdeltakere må melde seg på kurset før fristen har gått ut. 2) Antall deltakere - Fordi det på slike kurs tilbys stor personlig interraksjon med instruktøren er det begrenset med plasser. 3) Interaksjon - Insturktøren er aktivt involvert i kurset, besvarer spørsmål og kommer med tilbakemeldinger på innleveringer. 4) Andre ting - På noen kurs kan instruktøren avholde en live chat/samtale med kursdeltakerne for å besvare spørsmål og gi tilbakemeldinger i real tid. Instruktøren kan også dele ut hjemmelekser, og be om video for å se på kursdeltakerens progresjon. Kursdeltakeren får da individuell tilbakemelding på sin video fra instruktøren. OBS! Ikke alle interaktive kurs inneholder sistnevnte punkt.
Stilles det noen krav til forkunnskaper for å delta på kursene?
Det kommer helt an på kurset. De fleste kursene vi har her i online hundetrening har ingen krav til forkunnskaper, men inneholder kanskje anbefalinger om hva du bør ha i forkant. I kursbeskrivelsen vil du også finne informasjon i henhold til hvilket nivå kurset er på. Vi ønsker ikke at våre kursdeltakere skal føle seg overveldet av kursmateriellet fordi det blir for vanskelig, men vi ønsker heller ikke at man skal kjede seg fordi kurset blir for lett. Er du usikker på hva du skal velge så spør oss gjerne om råd, så kan vi hjelpe deg å finne et kurs som passer for deg.
Hvor lenge har jeg tilgang til kurset og kursmateriellet?
Det varierer fra kurs til kurs, og opplysninger om dette finner du i kursbeskrivelsen på hvert enkelt kurs. For kurs som innebærer "selv-studie" får du tilgang til kurset så fort du har meldt deg på kurset, og nedtellingen starter allerede da. Vi har imidlertid satt opp god tid slik at du skal ha svært gode marginer for å gjennomføre kurset. Interaktive kurs har et oppgitt starttidspunkt og et oppgitt slutt-tidspunkt. Dette er likt for alle som deltar på kurset. Kurset er lagt opp til undervisning i et kontrollert tempo, hvilket gjør at du kanskje ikke får tilgang til alle moduler og leksjoner umiddelbart. Når kurset avsluttes forsvinner også tilgangen du har til kurset.
Hvordan fullfører jeg kurset? Må jeg ta en test?
Det varierer fra kurs til kurs, men i de fleste kursene avsluttes kurset med en liten test. På noen kurs kreves det at du har bestått en viss prosent av testene for å få kursbevis. Vi ønsker nemlig å sikre at du både lærer og får med deg mest mulig når du går på kurs hos oss. Klarte du ikke testen? Fortvil ikke, du får flere forsøk på å klare testene vi har satt opp underveis. På enkelte kurs kan du bli forespurt å skrive noen ord om hva du har lært, og hvordan du har opplevd kurset. Hvis du deltar i et interaktivt kurs kan du bli bedt om å levere inn video for å dokumentere progresjon i treningen. Instruktøren kan også legge opp til innleveringsoppgaver for å sikre at du lært det du skal i henhold til kursets målsetning.
Kan jeg få refundert pengene eller ta kurset på nytt hvis jeg ikke består testen?
Nei. Refusjon av penger gis ikke til kursdeltakere som ikke har består testene. Men fortvil ikke - vi ønsker selvfølgelig at du skal lykkes! Du vil derfor få flere muligheter til å bestå testene i kurset du går på.
Beholder jeg tilgangen til kursmateriellet etter jeg har bestått et kurs?
Du beholder tilgangen til kurset frem til utløpsdatoen har passert, uavhengig av om du allerede har bestått kurset. Det betyr at du kan gå gjennom kursmateriellet så mye du vil i hele kursperioden.

Dette kurset er ikke åpent for påmelding