Før du kjøper deg hund

Det du trenger å vite før du kjøper deg hund

Norges første FORBEREDENDE hundeeierkurs online. Vær et steg foran - allerede i dag.

Går du med en tanke om å kjøpe deg hund? Vår erfaring er at mange vordende hundeeiere synes det er vanskelig å navigere seg gjennom en jungel av informasjon i forbindelse med hund og hundehold.

For første gang i Norge kan du nå forberede deg så godt du kan FØR du går til anskaffelse av hund - med et eget kurs online. Hva er det viktig å tenke på? Hvordan går jeg frem? Hvordan hund passer for meg? Vi kan ikke dekke alle spørsmål, men dette kurset tar deg gjennom viktige temaer som kanskje bidrar til at du unngår endel fallgruver på veien. I tillegg er målsetningen med kurset at du skal føle deg forberedt på ansvaret som venter, og i tillegg håper vi at du skal føle deg litt mer trygg på oppstartsfasen som nybakt hundeeier.

Både du og ditt kommende familiemedlem vinner på at du bruker en liten del av tiden din dette kurset. Og best av alt - det er helt GRATIS.


Din instruktør


Hanne Trøan
Hanne Trøan

For 15 år siden begynte jeg å ta på meg hunder i pass. Lite visste jeg at det som den gang var ment som selskap til min daværende hund skulle vise seg å bli starten på en reise, og et langt mer omfattende hundeeventyr enn det jeg hadde sett for meg.

For å gjøre en lang historie kort, så endte det hele med at jeg startet mitt eget hundesenter. Den bestod først av et hundehotell for firbeinte besøkende, og deretter en komplett hundeskole for hunder og eiere på alle nivåer. Visjonen var alltid å tilby et trygt og imøtekommende alternativ for hundeeiere hvor man både ble sett og hørt. Det skulle med tiden bli en av Midt-Norges største hundeskoler.

I løpet av alle disse årene som «hundegal» har jeg fått mye faglig tyngde i sekken. Antall kurs og treningstimer har jeg av klokelig visdom sluttet å telle, men nevneverdig er kanskje fire forskjellige utdannelser som hundeinstruktør innen både valp, hverdagshund og hundesport. Jeg synes også det er viktig i mitt virke som instruktør at jeg vet hva mine kursdeltakere går gjennom, både i hverdag og i sport – og en del av den prosessen har også vært viktig for aktiv deltakelse med egne hunder. Resultatet av det er at jeg har ført opp hund til øverste klasse i rallylydighet og IGP, samt klasse 3 i lydighet. Jeg har også deltatt på to norgesmesterskap for belgiske fårehunder. Ellers er jeg forfatteren bak bokserien om Bibbi Bjeff, som tar sikte på å lære de aller minste om hund, og ikke minst – kortserien «Valpetrening – steg for steg» (som du får kjøpt her hos Online Hundetrening).

Og nå? Ja – nå håper jeg å kunne berike din hundetrening med min kunnskap gjennom kurs her hos Online Hundetrening. Kanskje sees vi?


Kursinnhold


  Velkommen på kurs
Tilgjengelig i dager
dager etter du har meldt deg på
  Ansvarsområder
Tilgjengelig i dager
dager etter du har meldt deg på

Vanlige stilte spørsmål


Hva er Online hundetrening, og hvordan fungerer onlinekurs?
Online hundetrening er et nettsted som tilbyr fjernundervisning innenfor hund og trening av hund. Her kan du enkelt finne frem til temaer som interesserer deg, og gå på kurs når det passer din timeplan. Det spiller heller ingen rolle hvor du befinner deg; om du er på jobben, på hytta eller hjemme - dine nettkurs er med deg overalt der du har tilgang til internett. Kursene fungerer like fint på telefon og nettbrett som på pc. Kursene er delt opp i både teoretisk undervisning, praktisk demonstrasjon av hvordan du utfører treningen og tester/quiz/oppgaver underveis. Online hundetrening er basert på ren fjernundervisning. Det er med andre ord ikke et fysisk sted man reiser til for å gå på kurs. Det er derfor viktig at du har tilgang på pc, telefon eller nettbrett slik at du faktisk har anledning til å fullføre kurset.
Kan jeg delta på kurset via telefon eller nettbrett?
Ja, du kan delta på alle våre online hundekurs både via telefon og nettbrett. Vi anbefaler imidlertid at du benytter deg av wi-fi når du tar kurset, eller at du har bra med datakapasitet på ditt telefonabonnement.
Trenger jeg en konto for å delta på kurs?
Ja. Selv om noen av våre kurs er gratiskurs, så må du fortsatt ha en konto og være logget inn på din konto for å kunne delta på kurset.
Hvordan får jeg tilgang til kursene jeg har meldt meg på?
Det er enkelt å finne kursene du har meldt deg på. Når du har logget deg inn på din konto trykker du på "Mine kurs" i menyen. Her ligger en komplett oversikt over alle dine kurs. Her ser du også hvor langt du har kommet i kurset.
Kan andre brukere se min profil og min personlige info?
Andre brukere kan se navnet ditt hvis du har lagt igjen en kommentar i noen av kursene du deltar i. Annen informasjon vises ikke ovenfor andre brukere.
På noen av kursene står det at kurset består av "selv-studie", mens på andre kurs står det at kurset er et interaktivt kurs. Hva er forskjellen?
Kurs som oppgis å være "selv-studie", er kurs hvor du på egen hånd studerer materiellet i kurset når det måtte passe deg, i ditt eget tempo. På et slikt kurs vil du ikke få tilbakemeldinger fra instruktør ut over spørsmål som stilles i kursets kommentarfelt. Oppsummert: 1) Påmelding - kurset er åpent for påmelding til en hver tid. Det er ingen påmeldingsfrist på kurset. 2) Deltakerbegrensning - det er (som regel) ingen deltakerbegrensning på kurset. Alle kan ta kurset når som helst. 3) Interaksjon - Det er ingen innsending av kursmateriell, men kursdeltakere kan legge igjen stille spørsmål til instruktøren i kursets kommentarfelt som besvares sporadisk. Interaktive kurs er kurs som legges opp etter et gitt tidsskjema. Disse kursene har begrenset med kursplasser da instruktøren jobber aktivt med kursdeltakerne underveis. Den største forskjellen er at på et slikt kurs vil man som kursdeltaker ha en aktiv dialog med instruktøren hele veien gjennom kurset, og få tilbakemeldinger på innleveringer man gjør. Oppsummering: 1) Påmelding - kurset har en spesifisert oppstartsdato, og kursdeltakere må melde seg på kurset før fristen har gått ut. 2) Antall deltakere - Fordi det på slike kurs tilbys stor personlig interraksjon med instruktøren er det begrenset med plasser. 3) Interaksjon - Insturktøren er aktivt involvert i kurset, besvarer spørsmål og kommer med tilbakemeldinger på innleveringer. 4) Andre ting - På noen kurs kan instruktøren avholde en live chat/samtale med kursdeltakerne for å besvare spørsmål og gi tilbakemeldinger i real tid. Instruktøren kan også dele ut hjemmelekser, og be om video for å se på kursdeltakerens progresjon. Kursdeltakeren får da individuell tilbakemelding på sin video fra instruktøren. OBS! Ikke alle interaktive kurs inneholder sistnevnte punkt.
Stilles det noen krav til forkunnskaper for å delta på kursene?
Det kommer helt an på kurset. De fleste kursene vi har her i onlineskolen har ingen krav til forkunnskaper, men inneholder kanskje anbefalinger om hva du bør ha i forkant. I kursbeskrivelsen vil du også finne informasjon i henhold til hvilket nivå kurset er på. Vi ønsker ikke at våre kursdeltakere skal føle seg overveldet av kursmateriellet fordi det blir for vanskelig, men vi ønsker heller ikke at man skal kjede seg fordi kurset blir for lett. Er du usikker på hva du skal velge så spør oss gjerne om råd, så kan vi hjelpe deg å finne et kurs som passer for deg.
Hvor lenge har jeg tilgang til kurset og kursmateriellet?
Det varierer fra kurs til kurs, og opplysninger om dette finner du i kursbeskrivelsen på hvert enkelt kurs. For kurs som innebærer "selv-studie" får du tilgang til kurset så fort du har meldt deg på kurset, og nedtellingen starter allerede da. Vi har imidlertid satt opp god tid slik at du skal ha svært gode marginer for å gjennomføre kurset. Interaktive kurs har et oppgitt starttidspunkt og et oppgitt slutt-tidspunkt. Dette er likt for alle som deltar på kurset. Kurset er lagt opp til undervisning i et kontrollert tempo, hvilket gjør at du kanskje ikke får tilgang til alle moduler og leksjoner umiddelbart. Når kurset avsluttes forsvinner også tilgangen du har til kurset.
Hvordan fullfører jeg kurset? Må jeg ta en test?
Det varierer fra kurs til kurs, men i de fleste kursene avsluttes kurset med en liten test. På noen kurs kreves det at du har bestått en viss prosent av testene for å få kursbevis. Vi ønsker nemlig å sikre at du både lærer og får med deg mest mulig når du går på kurs hos oss. Klarte du ikke testen? Fortvil ikke, du får flere forsøk på å klare testene vi har satt opp underveis. På enkelte kurs kan du bli forespurt å skrive noen ord om hva du har lært, og hvordan du har opplevd kurset. Hvis du deltar i et interaktivt kurs kan du bli bedt om å levere inn video for å dokumentere progresjon i treningen. Instruktøren kan også legge opp til innleveringsoppgaver for å sikre at du lært det du skal i henhold til kursets målsetning.
Kan jeg få refundert pengene eller ta kurset på nytt hvis jeg ikke består testen?
Nei. Refusjon av penger gis ikke til kursdeltakere som ikke har bestått kurset, men instruktøren kan la deg ta testen på nytt hvis kurset inneholder en avsluttende test som fører til bestått eller ikke bestått kurs. Hvilke sluttkrav vi har satt finner du i kursbeskrivelsen for hvert enkelt kurs.
Beholder jeg tilgangen til kursmateriellet etter jeg har bestått et kurs?
Du beholder tilgangen til kurset frem til utløpsdatoen har passert, uavhengig av om du allerede har bestått kurset.
Kurset er gratis? Er det ingen skjulte kostnader?
Det stemmer! Dette kurset får du helt gratis, uten noen form for forpliktelser eller skjulte kostnader. Vi håper du finner kurset nyttig, spennende og lærerikt. Kos deg på kurs :-)

Kom i gang nå.