Bakpartskontroll og rygging på fot

Viktige detaljer fra a til å

   Se intro   Ta kurset

Ønsker du en LEKKER bakpartskontroll, og en stabil rygging på fot? Da er dette kurset noe for deg! I kurset går vi gjennom stegvis, og nøye utprøvd innlæring av bakpartskontroll.

Solveig viser deg en metode som er lett å anvende i flere settinger. Du trenger ingen andre hjelpemidler enn godbiter, hendene dine og hunden din. I kurset lærer du hvordan du kan anvende bakpartskontroll i blant annet svinger og vri-øvelser. Denne metoden bidrar til bedre flyt, renere øvelser og en tydelig posisjon på fot. Solveig viser deg også hvordan du kan anvende bakpartskontrollen i rally-øvelser som snurr under marsj, synkron høyre og sidebytte foran. I løpet av kurset kommer det flere tips for mer ryddige og presise øvelser.

I siste del av kurset lærer du hvordan du kan anvende metoden for bakpartskontroll for å få til en stødig rygging på fot. Rygging på fot består av flere deler. I kurset blir du guidet gjennom alle delene som skal til for å glede deg til å trene rygging på fot. I kurset bruker vi flere av rally-øvelsene som utgangspunkt for hvordan anvende bakpartskontrollen. Likevel er dette kurset vel så aktuelt for deg som går LP eller andre hundesporter der fri ved fot er en viktig del av treninga.

Forkunnskaper: Hunden må ha lyst på godbiter.
Type kurs: Selvstudie med quiz og oppgaver
Interaksjon: Du har mulighet til å stille instruktøren spørsmål i kurset.
Tilgang: Du har tilgang på kurset i et år fra kjøpsdato.
Din instruktør


Solveig Zetterstrøm
Solveig Zetterstrøm

Solveig fikk mast seg til sin første hund, en Schapendoes, som 15 åring i 2004. Allerede i 2005 begynte hun å konkurrere i rallylydighet, og året etter i lydighet. Hun var på den tiden, og er fortsatt svært engasjert i rallylydighet. Solveig utdannet seg som dommer (2007), og etterhvert som instruktør i sporten (2014). Da hun flyttet til Trondheim for å studere (2009) bidro Solveig til å starte opp et rallymiljø som nå har blitt stort. Hun har også sittet i diverse styrer og komiteer opp gjennom, og trives godt når hun kan engasjere seg i en så fantastisk sport som dette! Nå har Solveig to hunder, en Border Collie og en Silky Terrier. Den ene er pensjonert, og den andre konkurrerer i klasse 3. Sporten har vokst i rekordfart, og med dette har også behovet for flere dommere meldt seg. Solveig har vært kursholder på de to siste dommerutdanningene, og synes det har vært lærerikt, inspirerende og gøy.

Når det gjelder Solveigs engasjement i regelverket har hun bidratt i de tre siste revideringene av dette (2014, 2018 og 2023). Hun brenner for at sporten skal opprettholde ”samspill-glede-holdninger” som er rallyens slagord, og har dette slagordet i tankene både i egen hundetrening og når hun underviser.

Det å undervise i sporten er noe hun liker svært godt. Solveig har reist rundt i store deler av Norge og undervist alt fra nybegynnere til ekvipasjer som satser på internasjonalt nivå. Det å nå kunne nå enda flere deltakere via online hundetrening synes hun er utrolig kult!

Egne hunder:

Solveig har ført opp to hunder (Border Collie og Silky Terrier) til klasse 3 i rallylydighet og 3 hunder (Schapendoes, Border Collie og Silky Terrier) til elite i rallylydighet. To av hundene har også oppnådd Championat (2011 og 2016), og en har kommet til finalen i NM i rallylydighet (2018 og 2019).

Opp gjennom har hun også trent litt lydighet, agility, spor og rundering.


KursinnholdVanlige stilte spørsmål


Kan jeg delta på kurset via telefon eller nettbrett?
Ja, du kan delta på alle våre online hundekurs både via telefon og nettbrett. Vi anbefaler imidlertid at du benytter deg av wi-fi når du tar kurset, eller at du har bra med datakapasitet på ditt telefonabonnement.
Trenger jeg en brukerkonto for å delta på kurs?
Ja. Selv om noen av våre kurs er gratiskurs, så må du fortsatt ha en konto og være logget inn på din konto for å kunne delta på kurset. Det er selvfølgelig helt gratis å ha en konto her hos Online hundetrening.
Hvordan får jeg tilgang til kursene jeg har meldt meg på?
Det er enkelt å finne kursene du har meldt deg på. Når du har logget deg inn på din konto trykker du på "Mine kurs" i menyen. Her ligger en komplett oversikt over alle dine kurs. Her ser du også hvor langt du har kommet i kurset.

Kom i gang nå.